محمد صادق زاده در نشست خبری دیروز یکشنیه ، با اشاره به وجود ۸۵ نیروگاه بزرگ و ۲ هزار نیروگاه کوچک تجدیدپذیر افزود: با اعمال ضرایبی در خرید برق تجدیدپذیر در۶ ماه اول سال که مصرف برق بیشتراست قیمت خرید تضمینی تا ۴۰ درصد افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد برق تولیدی در نیروگاه بادی و خورشیدی در زمان ۶ ماه پیک تولید می شود، گفت: قیمت خرید تضمینی از نیروگاه های ۱۰۰ تا ۲۰۰ مگاواتی برق خورشیدی ۳۲۰ تومان و از نیروگاه های مقیاس کوچک ۸۰۰ تومان است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به افزایش سهم عوارض برق از ۸ به ۱۰ درصد در لایحه بودجه جدید ادامه داد: این منبع که هم اکنون در مجلس است برای توسعه برق روستایی و انرژی تجدید پذیر مصرف خواهد شد که این افزایش سبب گرایش بیشتر مردم برای سرمایه گذاری در این بخش خواهد شد، با این اطمینان که سرمایه آنها قابل بازگشت است.
صادق زاده رقم قابل اختصاص به توسعه انرژی تجدید پذیر و برق رسانی روستایی را هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان دانست و افزود: تا کنون ۵۸۰ میلیارد تومان آن را توانیر از مردم دریافت کرده است که ۴۲۰ میلیارد تومان آن اختصاص یافته که امیدواریم تا پایان سال مابقی نیز اختصاص یابد.
نصب هزار واحد جدید نیروگاه تجدید پذیر تا پایان سال
معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی گفت:در ۲ سال گذشته بیش از ۲ هزار واحد نیروگاه تجدید پذیر مقیاس کوچک و خورشیدی به بهره برداری رسیده است که تا پایان سال هزار واحد جدید دیگر نیز راه اندازی می شود.
وی در ادامه نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه احداث هر واحد ۱٫۳ اشتغال ایجاد می کند گفت: ۹۰ واحد از نیروگاه های تجدید پذیر جز نیروگاه های مگاواتی بزرگ هستند که در مجموع، ظرفیت آنها به ۶۷۰ مگاوات رسیده است.
سید محمود صادق زاده با بیان اینکه سهم انرژی های تجدید پذیر در سبد برق کشور از ۲ دهم درصد به یک درصد افزایش یافته است افزود: اگر با روند فعلی در این بخش پیش برویم تا پایان برنامه ششم توسعه به ۵ درصد هدفگذاری انجام شده در تامین برق از انرژی های تجدید پذیر خواهیم رسید.
وی با اشاره به کاهش سرمایه گذاری های خارجی پس از اعمال تحریم ها اضافه کرد: این محدودیت نتوانست رشد انرژی های تجدید پذیر را در کشور متوقف کند بلکه سرمایه گذاری را از نوع خارجی به داخلی تغییر داد و در دو سال گذشته نیز انتقال تکنولوژی به کشور اتفاق افتاده است.
صادق زاده با بیان اینکه هم اکنون تکنولوژی انرژی های تجدید پذیر عمومی شده و در اختیار آحاد مردم قرار گرفته است گفت: آشنایی مردم با انرژی های تجدید پذیر سبب جذب سرمایه های سرگردان به بازار زیر ساختی خواهد شد که افزایش تولید برق را برای کشور به همراه دارد.
رئیس سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی در خصوص اصلاحیه قانون عوارض برق افزود: در این اصلاحیه آماده که عوارض برق صددرصد تخصیص یافته تلقی و هرگونه دخل و تصرف در آن به معنای تصرف در اموال عمومی تلقی می شود بنابراین، اختصاص آن فقط برای برق رسانی به روستاها و انرژی تجدید پذیر بوده و برداشت ازآن نادرست بوده است.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: نرخ رشد و توسعه انرژی های تجدید پذیر در کشور ۷۰ درصد بوده که طبق پیش بینی انجام شده این رقم امسال ۴۰ درصد خواهد بود که نرخ رشد مناسبی است.
صادق زاده با بیان اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد تجهیزات و فناوریهای انرژی های تجدید پذیر در کشور ساخته می شود گفت: سال گذشته یکی از بزرگترین خطوط تولید صفحه های خورشیدی در شیراز راه اندازی شده است که راه اندازی این خطوط و ساخت تجهیزات در کشور سبب کاهش مبلغ مورد نیاز برای سرمایه گذاری در این نوع نیروگاه هااست.
وی افزود: ۹۰ درصد نیروگاه های مقیاس کوچک در مناطق محروم بخصوص در روستاها احداث می شود که روستاها عموما در مناطقی هستند که در اثر خشکسالی آب کشاورزی شان را از دست داده اند و با نصب این نیروگاه ها بجای محصولات کشاورزی برق تولید می کنند.
پی نوشت (تحلیل پی وی سولار ) :
در این نشست خبری هیچ سخنی از افزایش قیمت تعرفه خرید برق تضمینی نشده و یا حتی میزان احتمالی درصد افزایش آن نیز اعلام نشد.
همچنین ادعای تامین تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر به میزان ۷۰ تا ۸۰ درصد در داخل کشور ، یک موضوع کاملا غیر منطقی است . حتی اگر کارخانه تابان به میزان ۱۰۰ درصد ظرفیت تولید خود کار کرده و تولید داشته باشد، سالیانه قادر به تولید ۲۰ مگاوات پنل خورشیدی است در صورتی که در حال حاضر نیاز کشور به پنل خورشیدی سالیانه ۲۰۰ مگاوات است که این میزان ده برابر میزان حداکثر تولید سالیانه کشور است. در خصوص تامین تجهیزات نیروگاههای بادی و زیست توده و سایر نیروگاهها هم وضع بهتر این میزان نیست.
همچنین میزان افزایش تعرفه به خاطر اعمال ضریب بهای آمادگی مدیریت شبکه برق در تابستان ، در بهترین حالت به ۲۵ درصد می رسد که اعلام رقم ۴۰ درصد دور از واقعیت موجود می باشد .
2 دیدگاه
هادی
من از تابان شخصا بازدید داشتم.
اگر تابان مشکلات مواد اولیه و گمرک و … نداشته باشه، روزانه ۱۵۰۰ پنل ۷۲ سل براش یک تولید روتین هست.
این یعنی حداقل ۱۵۰ مگا وات در سال.
محمد
سلام دوست عزیز
کارخانه تابان چشم انداز دور خودش رو ۱۰۰ مگاوات در سال ترسیم کرده و در سایتش درج کرده
شما رو چه حسابی می گویید ۱۵۰ مگاوات